nieuws

Openingen daken in norm brandoverslag

bouwbreed Premium

Het normeringsinstituut NEN heeft schuine daken en brandoverslag door dakopeningen toegevoegd aan de norm voor de bepaling van de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag (NEN 6068). Bovendien is de leesbaarheid van de norm verbeterd. Een onderzoek onder de gebruikers van de norm vormde de aanleiding tot de aanpassingen. Voorlopig is het nog een ontwerp. Bij […]

Het normeringsinstituut NEN heeft schuine daken en brandoverslag door dakopeningen toegevoegd aan de norm voor de bepaling van de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag (NEN 6068). Bovendien is de leesbaarheid van de norm verbeterd. Een onderzoek onder de gebruikers van de norm vormde de aanleiding tot de aanpassingen. Voorlopig is het nog een ontwerp. Bij NEN in Delft vindt op 11 april een informatiemiddag over de norm plaats. Commentaar op het normontwerp moet voor 1 juli binnen zijn. Het Bouwbesluit wijst de norm aan om uitbreiding van brand in gebouwen te beperken.

Reageer op dit artikel