nieuws

Ook Kroaten mogen ons land nog niet in

bouwbreed

Kroaten moeten minstens twee jaar wachten voordat zij gebruik mogen maken van hun recht op vrij werknemersverkeer. Kroatië treedt per 1 juli 2013 toe tot de Europese Unie. Werkgevers blijven minstens twee jaar een tewerkstellingsvergunning nodig hebben voor Kroatische werknemers die in Nederland willen werken. De ministerraad heeft dat besloten. Het uitstel is nodig vanwege […]

Kroaten moeten minstens twee jaar wachten voordat zij gebruik mogen maken van hun recht op vrij werknemersverkeer. Kroatië treedt per 1 juli 2013 toe tot de Europese Unie. Werkgevers blijven minstens twee jaar een tewerkstellingsvergunning nodig hebben voor Kroatische werknemers die in Nederland willen werken. De ministerraad heeft dat besloten.

Het uitstel is nodig vanwege de verslechterde situatie op de arbeidsmarkt, waardoor de werkloosheid toeneemt. Nederland heeft in de afgelopen periode al moeite gehad om de toestroom uit andere ‘nieuwe’ lidstaten op te vangen. Deze was veel groter dan verwacht. Dit was ook de reden voor Nederland om gebruik te maken van de maximale overgangsperiode voor Bulgaarse en Roemeense werknemers.

Reageer op dit artikel