nieuws

Nokkentoptegel vervangt Graspastegel

bouwbreed

Tegels voor bermverharding moeten sterk zijn en veilig. Volgens v.d. Bosch Beton uit Almelo is een vlakke tegel met ronde gaten sterker en veiliger dan een tegel met vierkante gaten. De fabrikant van betonnen tegels voor bermverharding kondigt daarom de Nokkentop-SV-tegel aan als opvolger van de Graspas-V-tegel. Kenmerkend zijn een afschuining aan de bermzijde en […]

Tegels voor bermverharding moeten sterk zijn en veilig. Volgens v.d. Bosch Beton uit Almelo is een vlakke tegel met ronde gaten sterker en veiliger dan een tegel met vierkante gaten. De fabrikant van betonnen tegels voor bermverharding kondigt daarom de Nokkentop-SV-tegel aan als opvolger van de Graspas-V-tegel. Kenmerkend zijn een afschuining aan de bermzijde en gootjes die haaks op de rijrichting moeten liggen. De afschuining maakt het makkelijk zonodig van de berm op de weg terug te keren. De gootjes voor het afvoeren van hemelwater moeten dwars op de rijrichting liggen. Dat is veilig voor fietsers en motorrijders. De Nokkentop-SV-tegel heeft een oppervlak van 40 bij 40 centimeter, drie ronde gaten en drie gootjes. De vlakke bovenzijde maakt de bermverharding relatief geluidsarm.

Reageer op dit artikel