nieuws

Nieuwe website NL Greenlabel van start

bouwbreed Premium

NL Greenlabel lanceert op 1 april zijn nieuwe website. Het duurzaamheidslabel, dat vorig jaar tijdens de Floriade van start is gegaan, omvat onder andere een database van producten voor de groensector die aan een groot aantal duurzaamheidscriteria voldoen.

NL Greenlabel is een initiatief van tuin- en landschapsontwerper Nico Wissing en televisietuinman Lodewijk Hoekstra. De database van producten wordt samengesteld in nauwe samenswerking met Royal Haskoning DHV en is zowel op bedrijven als consumenten gericht. Een product of materiaal dat is toegelaten krijgt het NL Productpaspoort. Bij de beoordeling van producten wordt onder andere gekeken naar herkomst, energiewaarde, productiewijze, levensduur, onderhoud, energiegedrag en herbruikbaarheid.Deelnemers van het eerste uur zijn onder andere Staatsbosbeheer en MBI, fabrikant van onder meer sierbestrating.

Lancering www.nlgreenlabel.nl

Reageer op dit artikel