nieuws

Nieuwe functie brugwachtershuis

bouwbreed

Er is hoop voor leegstaande brugwachtershuisjes in Rotterdam. De Stichting Brugwachtershuisjes is erin geslaagd om voor twee pandjes een nieuwe bestemming te vinden. De gemeente Rotterdam stelt nog drie huisjes beschikbaar voor alternatief gebruik. Dat maakt de stichting bekend. Voorheen boden de huisjes onderdak aan brugwachters maar zij verloren hun functie toen het openen van […]

Er is hoop voor leegstaande brugwachtershuisjes in Rotterdam. De Stichting Brugwachtershuisjes is erin geslaagd om voor twee pandjes een nieuwe bestemming te vinden.

De gemeente Rotterdam stelt nog drie huisjes beschikbaar voor alternatief gebruik. Dat maakt de stichting bekend. Voorheen boden de huisjes onderdak aan brugwachters maar zij verloren hun functie toen het openen van bruggen werd geautomatiseerd. Veel van de pandjes dreigen te verpauperen.

Reageer op dit artikel