nieuws

Nieuw centrum voor windenergie

bouwbreed

Nieuw centrum voor windenergie

Met een ondiepe zee voor de kust, grote zeehavens, infrastructuur en offshore-industrie kan Nederland een rol in de voorhoede spelen in de ontwikkeling van offshore-windenergie.

Met extra investeringen geeft de TU Delft het onderzoek een duw in de rug. Tot nu toe zweefde het Delftse windenergie-instituut Duwind een beetje tussen vijf faculteiten in van de Technische Universiteit. Extra budget geeft directeur en hoogleraar Gijs van Kuik nu de mogelijkheid een vaste staf op te tuigen. Daardoor komt het minder aan op liefdewerk oud papier en enthousiasme.

Van Kuik is van plan met zijn uitgebreidere staf het onderwerp offshore-windenenergie steviger op de politieke en economische agenda te zetten. De nieuwe organisatie wordt vanavond gelanceerd tijdens een bijeenkomst in Delft.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels