nieuws

Miljoenen kuubs waterberging

bouwbreed

Wetering – In de polders Wetering Oost en West nabij Steenwijk wordt vanaf 2014 in totaal 2,4 miljoen kuub water geborgen. Aannemerscombinatie Roelofs/De Waard is momenteel bezig met de aanleg van de waterberging en nieuwe natuur van in totaal 240 hectare. Op de foto bouwen medewerkers van Roelofs de vogelkijkhut die op de nieuwe ringkade […]

Wetering – In de polders Wetering Oost en West nabij Steenwijk wordt vanaf 2014 in totaal 2,4 miljoen kuub water geborgen. Aannemerscombinatie Roelofs/De Waard is momenteel bezig met de aanleg van de waterberging en nieuwe natuur van in totaal 240 hectare. Op de foto bouwen medewerkers van Roelofs de vogelkijkhut die op de nieuwe ringkade rondom de 320 hectare grote polder staat. Circa 35 graafmachines, vrachtauto’s en dumpers verzorgen het grondverzet dat in totaal 1,6 miljoen kuub bedraagt. De vrijgekomen grond wordt gebruikt voor de kade en de bufferstroken (anti-muggenzone) tussen de woonboerderijen en de moerasgebieden. De Waard is verantwoordelijk voor het grondverzet en Roelofs verzorgt het ontwerp, de proces- en risicobeheersing en de aanleg van de kunstwerken voor de waterberging. Het grootste risico – het weer – is vanwege de droogte tot dusver overwonnen. Over twee jaar is de herinrichting afgerond.

Foto: Ruud Ploeg; tekst: Marcel van Rijnbach

Reageer op dit artikel