nieuws

Met je hoofd tussen de kranen

bouwbreed

Met je hoofd tussen de kranen

Bezoekers van Modelshow Europe vergapen zich aan de modelkranen van kraanmachinist Erik Riphagen. De jaarlijkse modelbouwshow, waar alleen modellen van kranen, zwaartransport en grondverzetmachines te zien zijn, werd afgelopen weekend in Plantion in Ede gehouden.

Riphagen nam voor het eerst deel aan de show en stelde 25 van zijn ruim vijftig modelkranen tentoon. Zijn verzameling bestaat voornamelijk uit Liebherr- en Demag-mobiele kranen, allemaal met een schaal van 1:50. De kranen heeft hij in kleuren gespoten, zoals ze in verschillende landen te zien zijn. Riphagen werkt zelf als kraanmachinist bij Pater in ’t Harde en nam vrijdag een dagje vrij om de modellen naar Ede te vervoeren en op te bouwen. Dat was de moeite waard, gezien alle positieve reacties die hij heeft ontvangen.

Volgend jaar wil hij weer meedoen aan de modelbouwshow, die in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot het grootste evenement in zijn soort van Europa.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels