nieuws

Lijst met nieuwe rijksmonumenten

bouwbreed

Minister Bussemaker heeft het Evoluon in Eindhoven, de stormvloedkering Hollandse IJssel en het hoofdkantoor van de ANWB in Den Haag voorgedragen als potentiële rijksmonumenten. Op de lijst staan nog 86 andere monumentale bouwwerken uit de periode 1959-1965. “De potentiële monumenten zijn voorbeelden van de veelzijdige geschiedenis, cultuur, architectuur en kunst van vroeg-naoorlogs Nederland”, zo staat […]

Minister Bussemaker heeft het Evoluon in Eindhoven, de stormvloedkering Hollandse IJssel en het hoofdkantoor van de ANWB in Den Haag voorgedragen als potentiële rijksmonumenten.

Op de lijst staan nog 86 andere monumentale bouwwerken uit de periode 1959-1965. “De potentiële monumenten zijn voorbeelden van de veelzijdige geschiedenis, cultuur, architectuur en kunst van vroeg-naoorlogs Nederland”, zo staat in een toelichting. In deze periode verrezen 2,5 miljoen bouwwerken. Hieruit werd een beperkte selectie gemaakt van gebouwen die een belangrijke periode uit de vaderlandse geschiedenis markeren.

Reageer op dit artikel