nieuws

Kop van Zuid trotseert recessie

bouwbreed Premium

Kop van Zuid  trotseert recessie

De recessie gaat niet voorbij aan de Kop van Zuid. Zowel de woningmarkt als de kantorenmarkt zijn een probleem in het gebied.

“Wat overigens niet betekent dat de ontwikkeling stil staat. Wel houden we nauwlettend in de gaten wat onder de huidige omstandigheden nog mogelijk is”, zegt Ron Voskuilen, algemeen directeur Stadsontwikkeling bij de Gemeente Rotterdam.

De huidige economische neergang is niet de eerste waarmee de Kop van Zuid te maken krijgt.  De ontwikkeling van het voormalige haventerrein begon tijdens de crisis van de jaren tachtig, na de aanslag op de Twin Towers in 2001 sloeg wederom een recessie toe en weer overleefde de Kop van Zuid.  Momenteel maakt de ontwikkeling in het gebied even pas op de plaats.  Zodra de economie zich herstelt, gaat een en ander weer volop verder.   Voskuilen maakt de balans op: “We hebben het best wel goed gedaan. En de komende jaren wordt nog zeker twee miljard euro in de binnenstad en Kop van Zuid geïnvesteerd. De ontwikkelingen gaan hier verder, ondanks de recessie. We zullen de potenties van Zuid steeds meer uitbuiten. Daar ben ik van overtuigd. Ach eigenlijk is een buurt als deze doorlopend in beweging en daar zie ik geen verandering in komen.” 

Lees het hele verhaal morgen in Cobouw

Reageer op dit artikel