nieuws

Kartelverdenking Thyssen Krupp

bouwbreed

Staalconcern Thyssen Krupp wordt andermaal verdacht van verboden kartelvorming. Het Bundeskartellamt heeft invallen gedaan in Duisburg en München (bij Voestalpine).

De verwijten betreffen dit keer staalleveranties aan de autoindustrie. Afgelopen jaar – waarin het bedrijf een dramatisch verlies leed van 5 miljard euro – werd Thyssen Krupp beboet voor honderd miljoen euro wegens verboden afspraken over staal voor de spoorwegindustrie. Claims zijn nog te verwachten ter hoogte van meerdere honderden miljoenen.

Bestuursvoorzitter Heinrich Hiesinger belooft hard in te grijpen en korte metten te zullen maken met de overtreders van de mededingingswetten. Bij Thyssen Krupp werken in tachtig landen, waaronder Nederland, ruim 150.000 medewerkers.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels