nieuws

Hoogspanningslijnen gaan ondergronds

bouwbreed

De provincie Gelderland investeert 1,5 miljoen euro in het ondergronds brengen van hoogspanningslijnen in Apeldoorn-Zuid. Dat maakt de provincie bekend. Door de financiële steun kan het verkorte tracé van de hoogspanningslijnen in Apeldoorn-Zuid onder de grond worden gebracht. Het provinciegeld komt bij de bijdragen van corporatie De Goede Woningen, 2,5 miljoen euro, en de gemeente […]

De provincie Gelderland investeert 1,5 miljoen euro in het ondergronds brengen van hoogspanningslijnen in Apeldoorn-Zuid. Dat maakt de provincie bekend. Door de financiële steun kan het verkorte tracé van de hoogspanningslijnen in Apeldoorn-Zuid onder de grond worden gebracht. Het provinciegeld komt bij de bijdragen van corporatie De Goede Woningen, 2,5 miljoen euro, en de gemeente Apeldoorn, 3,8 miljoen euro. In een later stadium moeten ook andere hoogspanningslijnen worden weggewerkt. Richt de huidige actie zich in het bijzonder op de Vogelbuurt en dok Zuid, uiteindelijk moet er ook geld komen voor de Rivierenbuurt. De provinciale bijdrage is een stap in de gewenste richting en valt dan ook in goede aarde. Volgens Krista Walter, directeur van De Goede Woning, kan hierdoor het sluitstuk van de wijkvernieuwing in Apeldoorn-Zuid worden bekostigd. Het gaat niet alleen om het ondergronds brengen van hoogspanningslijnen maar ook om de bouw van 126 woningen in de Vogelbuurt.

Reageer op dit artikel