nieuws

Holland Composites start afgeslankt door

bouwbreed Premium

Holland Composites maakt een doorstart in afgeslankte vorm. De producent van composiet constructies doet een stapje terug in de bouw. “Projecten in die tak van sport zijn dun gezaaid.”

Bedrijf “goed in gesprek” over voortzetten bouw gevel Vredenburg

De doorstart, die afgelopen woensdag zijn beslag kreeg, is mogelijk gemaakt door drie van de vier aandeelhouders van het eerder deze maand failliet verklaarde Holland Composites Industrials (HCI). Bouwer Jan Snel keert niet terug als aandeelhouder.

Holland Composites, nu zonder ‘industrials’, neemt in ieder geval één project van de failliete boedel over: De levering van de gevel voor Muziekpaleis Vredenburg in Utrecht. Volgens productiemanager en aandeelhouder Sven Erik Janssen is zijn bedrijf inmiddels “goed in gesprek” met hoofdaannemer Heijmans. “Een deel van de gevel die we daar moeten plaatsen ligt al een tijdje klaar.” Ook een order van de Deense marine is inmiddels weer in de orderportefeuille opgenomen.

Dun gezaaid

Voor dit jaar hoopt het bedrijf op een omzet van “2 á 2,5 miljoen euro”. Een groot deel van de opdrachten zal in de toekomst uit de scheepvaart komen, verwacht aandeelhouder Janssen. “Wij blijven ons weldegelijk op de bouw richten, maar projecten in die tak van sport zijn nu eenmaal dun gezaaid.”

HCI is van oorsprong een bouwer van zeil- en motorjachten, maar leverde de laatste jaren ook veel gevel- en plaatwerk van composiet. Zo was het bedrijf betrokken bij de bouw van het Stedelijk Museum in Amsterdam en het hoofdstedelijke Fletcher Tower Hotel.

De onderneming werd begin februari failliet verklaard. De orderportefeuille was “de laatste maanden” met 60 tot 65 procent teruggelopen”, verklaarde Janssen destijds. De producent, die op dat moment 25 werknemers had, boekte jaarlijks circa 5 à 6 miljoen euro omzet.

Curator Bas van Dijen laat weten dat “verschillende partijen” interesse hadden in de failliete boedel van HCI. Namen wil hij niet noemen. “Geen van die partijen had echter de intentie om het bedrijf in z’n geheel over te nemen”.

Holland Composites neemt zeven werknemers in dienst. Ook het materiaal van de failliete boedel is aan de doorstartende onderneming overgedragen.

Reageer op dit artikel