nieuws

Heidelberg Cement ziet omzet toenemen

bouwbreed

De omzet van het Duitse bouwstoffenconcern Heidelberg Cement nam het afgelopen jaar met 9 procent toe tot 14,020 miljard euro. Het moederbedrijf van onder meer Mebin en ENCI zag het bedrijfsresultaat bovendien met 9 procent groeien tot 1,613 miljard euro, mede dankzij prijsstijgingen. In Nederland ging het minder. Het bedrijf zag de cementafname in ons […]

De omzet van het Duitse bouwstoffenconcern Heidelberg Cement nam het afgelopen jaar met 9 procent toe tot 14,020 miljard euro. Het moederbedrijf van onder meer Mebin en ENCI zag het bedrijfsresultaat bovendien met 9 procent groeien tot 1,613 miljard euro, mede dankzij prijsstijgingen.

In Nederland ging het minder. Het bedrijf zag de cementafname in ons land het afgelopen jaar met 15,4 procent afnemen, blijkt uit het gisteren gepubliceerde jaarverslag.

Lopend boekjaar wordt “uitdagend”, schrijven de bestuurders het concern. Op wereldniveau verwacht Heidelberg Cement in 2013 een groei van de activiteiten. In het Verenigd Koninkrijk en Nederland zal die groei echter uitblijven tot in ieder geval 2014, vreest het bouwstoffenconcern.

Reageer op dit artikel