nieuws

‘Gezondheidsnormen in Omgevingswet’

bouwbreed Premium

GGD Nederland wil dat ook gezondheidsnormen worden opgenomen in de Omgevingswet. Zo kunnen gemeenten bouwplannen in bewoond gebied tegenhouden wanneer die schadelijk zijn voor de volksgezondheid. Hiervoor pleit de GGD in een interview met Binnenlands Bestuur. De Q-koorts- epidemie heeft de directeur van de GGD Hart van Brabant extra waakzaam gemaakt. Hij heeft al vaker […]

GGD Nederland wil dat ook gezondheidsnormen worden opgenomen in de Omgevingswet. Zo kunnen gemeenten bouwplannen in bewoond gebied tegenhouden wanneer die schadelijk zijn voor de volksgezondheid. Hiervoor pleit de GGD in een interview met Binnenlands Bestuur. De Q-koorts- epidemie heeft de directeur van de GGD Hart van Brabant extra waakzaam gemaakt. Hij heeft al vaker meegemaakt dat gemeenten de vestiging van een landbouwbedrijf tegen wilden gaan, maar daar juridisch niets tegen konden doen. Gemeenten zijn echter volgens de wet wel verplicht om op te treden tegen infectieziekten.

Reageer op dit artikel