nieuws

Geldboete voor gesjoemel met grond

bouwbreed Premium

Ingenieursbureau Van der Waal & Partners uit Naaldwijk is gisteren door de Haagse rechtbank veroordeeld tot een geldboete van 7500 euro wegens gesjoemel met grond bij de aanleg van industrieterrein Ypenburg in Den Haag.

Van onze correspondent

De grond bestond mede uit puinafval en had daarom rechtstreeks naar de afvalverwerker gemoeten. Van der Waal & Partners sloeg de grond eerst op in een tijdelijk depot in Ypenburg, waar het vermengd werd met een andere partij grond. Daarna bracht ze de grond weer op de markt.

Het ingenieursbureau gaf twee weken terug voor de rechtbank toe dat dit niet had gemogen, maar zag geen kwaad in de opslag van de vervuilde grond in een tijdelijk depot. De rechtbank oordeelde echter dat de handelwijze van het bureau illegaal was.

Het Openbaar Ministerie had tegen het bedrijf een boete van 7500 euro geëist. Het industrieschap Plaspoelpolder betaalde als opdrachtgever eerder al een boete van 7500 euro aan justitie en voorkwam daarmee een gang naar de rechter.

Reageer op dit artikel