nieuws

Gefaseerde verbreding van A27 mogelijk

bouwbreed

Een gefaseerde verbreding van de tunnelbak van de A27 bij het Utrechtse Amelisweerd is mogelijk. Dat concludeert de commissie-Schoof, die in opdracht van minister Schultz (I+M) de besluitvorming over de verbreding onderzocht. Volgens de commissie is een verbreding van de bak de beste oplossing van de verkeersproblematiek rond Utrecht. Daarbij kan de minister ervoor kiezen […]

Een gefaseerde verbreding van de tunnelbak van de A27 bij het Utrechtse Amelisweerd is mogelijk. Dat concludeert de commissie-Schoof, die in opdracht van minister Schultz (I+M) de besluitvorming over de verbreding onderzocht. Volgens de commissie is een verbreding van de bak de beste oplossing van de verkeersproblematiek rond Utrecht. Daarbij kan de minister ervoor kiezen om eerst de bak aan de westzijde te verbreden, en in een tweede fase pas aan de Amelisweerd-kant, maar Schoof stelt wel dat de bereikbaarheidsdoelstellingen niet worden gehaald zolang die tweede fase niet gerealiseerd is.

Reageer op dit artikel