nieuws

‘Geen geld voor aankopen Wallengebied’

bouwbreed

‘Geen geld voor aankopen Wallengebied’

Vastgoedbedrijf NV Stadsgoed kan beter opgaan in een nieuwe organisatie. Er is onvoldoende geld om nieuwe aankopen te doen in het Amsterdamse Wallengebied.

Dat schrijft corporatie Stadgenoot, waar Stadsgoed onderdeel van uit maakt, in een brief aan de Amsterdamse gemeenteraad. Stadsgoed stopte op verzoek van het gemeentebestuur de afgelopen jaren tientallen miljoenen in de aankoop van bordelen en horecapanden. Door de crisis en de invoering van de verhuurdersheffing legt Stadgenoot de prioriteit echter bij het afmaken van lopende herstructureringsprojecten.

De bekendmaking van een onderzoek naar een andere aanpak van het Wallengebied met meerdere aandeelhouders, volgt op berichten over financiële problemen bij Stadsgoed. Volgens Stadgenoot is het vastgoedbedrijf financieel gezond. Vorig jaar was sprake van een positief resultaat van 2,8 miljoen euro.

Reageer op dit artikel