nieuws

Fusie waterschappen Limburg is goed

bouwbreed

De waterschappen in Limburg moeten fuseren. Samenwerking tussen de waterschappen in Limburg zou de slagvaardigheid van de dijkbeheerders ten goede komen. Dat concludeert onderzoeksbureau Policy Research nadat het twee waterschappen en een waterschapsbedrijf in Limburg onder de loep heeft genomen. De huidige situatie is afdoende voor de korte termijn. Willen de waterschappen hun ambities voor […]

De waterschappen in Limburg moeten fuseren. Samenwerking tussen de waterschappen in Limburg zou de slagvaardigheid van de dijkbeheerders ten goede komen. Dat concludeert onderzoeksbureau Policy Research nadat het twee waterschappen en een waterschapsbedrijf in Limburg onder de loep heeft genomen.

De huidige situatie is afdoende voor de korte termijn. Willen de waterschappen hun ambities voor 2020 willen verwezenlijken, dan schieten ze tekort. “De beide waterschappen zijn in termen van budget en formatie beperkt van omvang. En dat houdt risico in voor kwaliteit en continuïteit van specialistische functies”, zo staat in een toelichting van de betrokken waterschappen Peel en Maas en Roer en Overmaas.

Een fusie leidt overigens niet tot financiële voordelen. Wel zal een samengaan van de waterschappen zorgen voor grotere slagvaardigheid.

Reageer op dit artikel