nieuws

Franssen wacht allerlaatste rechtszaak

bouwbreed

Peter Franssen, de van fraude verdachte oud-topman van Ballast Nedam, hoort volgende maand of mogelijk ook een tweede strafzaak tegen hem wordt beëindigd.

Het gaat om de zaak waarin hij wordt beschuldigd van fraude met declaraties.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft Franssen zijn voormalige werkgever laten betalen voor buitenlandse reizen en privébezoekjes aan bordelen. Om dat te verhullen zou hij declaraties hebben vervalst. De omvang van deze fraude bedraagt volgens justitie ongeveer 50.000 euro.

Tegen Franssen werd eind 2011 een werkstraf van 240 uur geëist. De Arnhemse rechtbank besloot echter om het onderzoek gedeeltelijk te heropenen. Dat deed de rechtbank omdat Franssen mogelijk ten onrechte is vervolgd voor declaratiefraude. Volgens de advocaat van de voormalig divisiedirecteur had het OM in Groningen in 2008 al besloten om deze zaak te laten rusten.

Reageer op dit artikel