nieuws

Een stukje giek tekort

bouwbreed

Een stukje giek tekort

“Europa’s grootste betonpomp” helpt in Weesp met de aanleg van de vloer onder de toekomstige parkeergarage van het project Weespergilde.

De arm van de pomp reikt 60 meter ver. En nog komt bedrijfsleider Marco Kock van Huib Bakker Bouw uit Heemstede lengte tekort. Als het over hoeveelheden gaat, is de stort in de binnenstad van Weesp weinig spectaculair, zegt Kock namens bouwcombinatie Huib Bakker Bouw/De Geus Bouw. De manier waarop dat beton op zijn plek komt, is volgens hem wel “spectaculair”.

De betonpomp rijdt door de smalle Blomstraat tot aan de helling van de toekomstige parkeergarage. Op de aangrenzende Herengracht wordt een opstelplaats ingericht voor telkens één truckmixer. Eén voor één de mixertrucks achteruit de Blomstraat in. Kock: “Normaal passen er twee mixertrucks onder een pomp. Grof genomen duurt het werk daarom ruim twee keer zo lang.”

Reageer op dit artikel