nieuws

Directie van Mulder Obdam hoopt op doorstart

bouwbreed

De directie van Mulder Obdam gaat opnieuw in gesprek met huisbankier ING. De bank bevestigt dat er een bijeenkomst plaatsvindt, maar wil niets over de inzet van het gesprek kwijt. Als het aan algemeen directeur Cor van Vliet ligt, maakt de Noord-Hollandse bouwer een doorstart in afgeslankte vorm.

De directeur hoopt samen met de bank te komen tot een “versobering” van Mulder Obdam. “Hoe die er precies uitziet kan ik nog niet zeggen, maar dat er hoe dan ook voor een substantieel deel van het personeel ontslag wordt aangevraagd, is evident.” De directeur vraagt zijn jurist om aan te schuiven. “Ik wil hen nog altijd aansprakelijk stellen voor de schade die wij lijden.”

Mulder Obdam ligt al zeventien maanden met ING in de clinch, vertelde directeur Cor van Vliet gisteren in Cobouw . De bank heeft de rekeningen van het bouwbedrijf geblokkeerd. “Zonder opgaaf van reden”, beweert de directie. Eigenaar Jan Mulder heeft een schuld van 4 miljoen euro, maar daar staan volgens Van Vliet voor 10 miljoen euro aan zekerheden tegenover. De ING weerspreekt dat, maar wil niet inhoudelijk op de zaak ingaan.

Publiciteit

De bank benadrukt dat zij niet met Mulder Obdam om tafel gaat omdat de directie de publiciteit heeft gezocht. “Wij gaan niet over een nacht ijs”, benadrukt woordvoerder Arjen Boukema. De bank zegt al geruime tijd in gesprek te zijn met de bouwer over de te volgen strategie en koers. Mulder is de afgelopen dagen naar eigen zeggen “overstelpt” met positieve reacties. “Met name van collegabedrijven. Ze zijn blij dat ik eens openlijk vertel over hoe het eraan toe gaat hier in West-Friesland.” Steun kreeg het bedrijf ook van MKB Nederland, dat hem “ter ondersteuning” 200 euro aanbood. “Ze zouden anderen oproepen hetzelfde te doen.” De directeur beschouwt het als een mooi gebaar. “Het is niet zo dat we met behulp van deze giften het bedrijf uit de problemen verwachten te kunnen helpen.”

Reageer op dit artikel