nieuws

Diamantsegmenten schuren natuurstenen vloer droog

bouwbreed

Een atuurstenen vloer kan nu ook droog worden geslepen tot dezelfde kwaliteit als een natgeschuurde natuurstenen vloer. Overmat Industries uit Waspik biedt daarvoor de slijpsegmenten Diamond Xpress van HTC aan.

Schuren zonder water vermindert het aantal werkzaamheden. “Een opdracht is daardoor vaak in de helft van de tijd gedaan”, zegt Theo Megens van Overmat. En er is ook geen slurry meer dat moet worden opgeruimd; een industriestofzuiger neemt het schuursel op. “Niet zelden belandt slurry in het toilet waar het een harde steen wordt.” Met droogschuren is er ook geen kans meer op waterschade en op ongelukken door uitglijden. Afhankelijk van het gewenste resultaat hoeven voor het schuren ook geen chemicaliën meer te worden gebruikt. De kwaliteit van droog werk is volgens Megens net zo als van nat. “Aanvankelijk waren we bang dat het materiaal zou verbranden, maar daar is niets van gebleken.” In zijn woorden glanst een droog geschuurde vloer meer dan een nat geschuurde. Een glansmeter toont dat volgens hem onomstotelijk aan.

Reageer op dit artikel