nieuws

De Combi-groep werkt aan plannen voor reorganisatie

bouwbreed Premium

De Combi-groep bereidt met vakbonden CNV Vakmensen en FNV Bouw een reorganisatie voor. Volgens Frank Auer, de algemeen directeur van het bouwbedrijf, zijn ontslagen onvermijdelijk.

Behalve dat een groot deel van de personeelsreductie bij de Rotterdamse vestiging van het bouwbedrijf gaat plaatsvinden, wil de directie niets over de ingreep kwijt. “De plannen moeten nog worden uitgewerkt. Bovendien zijn we nog in gesprek met de bonden en de ondernemingsraad. Alles wat ik nu zeg verstoord het overleg.”

Ook de bonden willen de onderhandelingen niet verstoren. In een brief naar de vakbondsleden stellen de bestuurders van CNV Vakmensen en FNV Bouw echter dat de directie van het bouwbedrijf dinsdag met een voorstel komt. Onderdeel hiervan is het openbreken van het vorig jaar afgesloten sociaal plan. De leden van de vakbond komen dinsdag bijeen om het voorstel te bespreken.

Auer hoopt dat hij binnen enkele weken duidelijkheid heeft. “Dit moet niet al te lang duren. Dat is voor niemand goed.”

De Combi-groep bouwt woningen en bedrijfshallen, maar is vooral gespecialiseerd in renovatie en onderhoud van gebouwen. Het bedrijf heeft volgens Auer te kampen met een afnemende vraag, met name in Rotterdam. “Om ook onze Rotterdamse vestiging klaar te maken voor de toekomst, gaan we deze de komende maanden qua structuur en omvang aanpassen.”

In 2011 boekte het bedrijf een omzet van 109, 7 miljoen euro. De cijfers van boekjaar 2012 kan directeur Auer nog niet geven. Wel zegt hij dat de omzet vorig jaar rond de 90 miljoen is uitgekomen. “Het brutoresultaat was ongeveer 1,5 miljoen euro.” Wat daar netto van overblijft kan de directeur nog niet zeggen. “De accountant is er nog naar aan het kijken.”

Het bouwbedrijf is 2013 goed gestart, benadrukt Auer zonder cijfers te geven. “We zien de toekomst onveranderd positief tegemoet. Zeker als het gaat om onderhoud en renovatie. Dat is tenslotte de enige sector in de bouw waar in de komende jaren groei wordt verwacht. De Combi zal daar van profiteren.”

Reageer op dit artikel