nieuws

Bouwers richten renovatiewinkel op

bouwbreed

Een ‘superconsortium’ van 24 bouwbedrijven, architecten en toeleveranciers gaat een renovatiewinkel oprichten. Onder meer Dura Vermeer, Era Contour, BAM Woningbouw en Essent doen mee.

Reimarkt, zoals de winkel is gedoopt, moet een winkel worden waarin de consument “duurzaam wonen” kan kopen, legt Reimar von Meding van KAW Architecten uit. “Denk aan zonnepanelen, boilers en isolatiemogelijkheden, maar ook bijvoorbeeld aan een verbouwing.”

De 24 partijen binnen het consortium werken samen om de winkel op te zetten, maar blijven elkaars concurrenten, stelt Von Meding. “Het is voor de betrokkenen dus van tevoren niet te zeggen wat het precies gaat opleveren.”

Reimarkt is één van de drie genomineerden voor de renovatie van zeshonderd woningen in Bergen op Zoom. Stadlander zoekt een consortium dat driehonderd corporatiewoningen 45 procent energiezuiniger maakt en daarnaast driehonderd particulieren overhaalt om hetzelfde te doen. In mei wordt bekend wie de renovatie mag uitvoeren. “Als Stadlander voor ons kiest, vragen we slechts of ze in onze winkel komen kijken. Bevalt het aanbod ze niet, dan kunnen ze altijd met een andere partij in zee gaan.”

Ook als de renovatie niet naar het superconsortium gaat, komt de renovatiewinkel er, stelt Von Meding. “Veel gemeenten zijn enthousiast, dus misschien beginnen we een keten.”

De eerste winkel komt in Bergen op Zoom en moet binnen vier maanden opengaan.

Reageer op dit artikel