nieuws

Bouwdivisie Ter Steege Groep trekt stekker uit werkmaatschappijen

bouwbreed

De bouwdivisie van Ter Steege Groep trekt de stekker uit de werkmaatschappijen Stegeman Bouw Nijverdal en timmerfabriek Riessen uit Rijssen.

Stegeman sluit zijn deuren voor de zomervakantie en de timmerfabriek gaat in het najaar dicht. De lopende projecten worden afgemaakt. Bij Stegeman komen dertien personeelsleden zonder werk en bij de timmerfabriek raken 29 medewerkers werkloos. Er is géén sprake van een faillissement.

Ter Steege staakt de activiteiten van beide ondernemingen vanwege de economische crisis. De orderportefeuille is opgedroogd. Bij Stegeman kwamen geen inkomsten meer uit de woningbouw. De bouwdivisie stelde vast dat er voor de komende twee jaar geen zicht meer is op verbetering. “De vaste kosten en omzet zijn in onbalans geraakt. Stegeman is in de rode cijfers terechtgekomen. Nee, ik wil niet bekendmaken hoeveel schuld er is”, reageert directeur Herman ter Avest van de bouwdivisie.

Omdat Stegeman Bouw onder meer niet op de strategische grondposities van Ter Steege Vastgoed in Nijverdal en omgeving kon bouwen, werd het bedrijf afhankelijk van de aanbestedingsmarkt. “En daar staan de prijzen gigantisch onder druk. We weigerden om op voorhand verliesgevende projecten aan te nemen”. Vorig jaar vielen al ruim tien ontslagen bij het aannemersbedrijf. De bouwdivisie tracht de dertien overgebleven werknemers van werk naar werk te begeleiden. “Helaas is er voor hen geen plaats bij Ter Steege Groep, omdat de portefeuilles bij andere werkmaatschappijen ook onder druk staan”, aldus Ter Avest.

In tegenstelling tot de situatie bij Stegeman Bouw is de vakbond wel betrokken bij het ontslag van 29 medewerkers bij timmerfabriek Riessen. “Er is hier sprake van een voorgenomen besluit, maar we moeten nog met de bond om tafel”, onderstreept Ter Avest. De sluiting van de fabriek wordt in het najaar verwacht. Volgens Ter Avest staan er verder bij de bouw -en vastgoeddivisie van de holding in Rijssen geen reorganisaties gepland.

Reageer op dit artikel