nieuws

Bouw zakt ver terug naar niveau van 2005

bouwbreed Premium

De bouwproductie in Nederland is teruggezakt tot 8 procent boven het niveau van 2005. Wordt alleen gekeken naar bedrijven met tien of meer medewerkers, dan produceert de branche op het niveau van acht jaar geleden. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is de bouw de vorig jaar door de crisis hardst geraakte bedrijfstak. De […]

De bouwproductie in Nederland is teruggezakt tot 8 procent boven het niveau van 2005. Wordt alleen gekeken naar bedrijven met tien of meer medewerkers, dan produceert de branche op het niveau van acht jaar geleden.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is de bouw de vorig jaar door de crisis hardst geraakte bedrijfstak. De gezamenlijke omzet daalde met meer dan 8 procent. Infra onttrok zich grotendeels aan de malaise en slaagde er zelfs in de laatste drie kwartalen in groei te realiseren. Impulsen komen vooral uit de aanleg van kabels en leidingen.

Reageer op dit artikel