nieuws

Boetevrij jaar voor spoorbedrijf ProRail

bouwbreed Premium

ProRail heeft goed gepresteerd in 2012 en krijgt daarom geen boetes opgelegd. Dat meldt staatssecretaris Mansveld (spoor) in een brief aan de Tweede Kamer. “Op grond van de rapportage over de prestaties 2012 stel ik vast dat ProRail voor alle betreffende KPI’s (kern-prestatie-indicatoren, red.) voor 2012 de afgesproken grenswaarden heeft gehaald.” De NS moet wel […]

ProRail heeft goed gepresteerd in 2012 en krijgt daarom geen boetes opgelegd. Dat meldt staatssecretaris Mansveld (spoor) in een brief aan de Tweede Kamer. “Op grond van de rapportage over de prestaties 2012 stel ik vast dat ProRail voor alle betreffende KPI’s (kern-prestatie-indicatoren, red.) voor 2012 de afgesproken grenswaarden heeft gehaald.”

De NS moet wel geld reserveren voor matige prestaties. Het spoorbedrijf krijgt een voorlopige boete opgelegd van 2,75 miljoen euro. Mansveld biedt de NS wel de mogelijkheid om boetes lager te doen uitvallen.

Vorig jaar kreeg de NS ook een voorlopige boete over achterblijvende prestaties in 2011. Het spoorwegbedrijf wist de uiteindelijke hoogte van de rekening te beperken tot 2.750.000 euro.

ccc

Reageer op dit artikel