nieuws

Bodemsanering voor modern tuindorp

bouwbreed Premium

Amsterdam – Medewerkers van Boskalis zijn bezig met de sanering van de grond onder De Bongerd in Amsterdam-Noord. Zij vervangen de bovenste grondlaag en verwijderen diverse diepgelegen verontreinigingen. Het voormalige gelijknamige volkstuinencomplex en industrieterrein wordt geschikt gemaakt voor woningbouw. De Ontwikkelingscombinatie De Bongerd begint eerdaags aan de derde bouwfase. BAM Woningbouw realiseert 98 woningen met […]

Amsterdam – Medewerkers van Boskalis zijn bezig met de sanering van de grond onder De Bongerd in Amsterdam-Noord. Zij vervangen de bovenste grondlaag en verwijderen diverse diepgelegen verontreinigingen.

Het voormalige gelijknamige volkstuinencomplex en industrieterrein wordt geschikt gemaakt voor woningbouw. De Ontwikkelingscombinatie De Bongerd begint eerdaags aan de derde bouwfase. BAM Woningbouw realiseert 98 woningen met een woonoppervlakte tot 127 vierkante meter in de architectuurstijl van de jaren dertig. De eengezinswoningen krijgen stuk voor stuk een riante tuin. De traditionele eengezinswoningen zijn onderdeel van een modern tuindorp waar tot 2020 in totaal 1200 woningen worden gebouwd. De eerste bouwfase op steenworp afstand van de Noordelijke IJ-oever is al enkele jaren opgeleverd en volledig bewoond. Fase twee is grotendeels opgeleverd. Daar wonen veel jonge gezinnen. Bouw van appartementen is voorzien na 2014.

Foto: Ton Borsboom; tekst: Bert Pots

Reageer op dit artikel