nieuws

BNG verleende in 2012 minder krediet

bouwbreed Premium

BNG (Bank Nederlandse Gemeenten) heeft in 2012 voor 11,1 miljard euro aan nieuwe kredieten verstrekt. Dat is 1,2 miljard minder dan in 2011. Volgens de bank hebben de klanten van de bank minder behoefte aan leningen vanwege de lastige economische omstandigheden. De klanten van BNG zijn voornamelijk woningcorporaties, gemeenten, scholen en zorginstellingen. Woningcorporaties zijn de […]

BNG (Bank Nederlandse Gemeenten) heeft in 2012 voor 11,1 miljard euro aan nieuwe kredieten verstrekt. Dat is 1,2 miljard minder dan in 2011. Volgens de bank hebben de klanten van de bank minder behoefte aan leningen vanwege de lastige economische omstandigheden. De klanten van BNG zijn voornamelijk woningcorporaties, gemeenten, scholen en zorginstellingen. Woningcorporaties zijn de grootste afnemers van kredieten. De bank behaalde in 2012 een nettowinst van 332 miljoen euro. Dat is 76 miljoen euro meer dan in 2011.

BNG wordt door beleggers als een van de veiligste banken ter wereld beschouwd. De bank heeft nog steeds triple A-ratings bij kredietsratingbureaus Moody’s, Fitch en Standard & Poor’s.

Reageer op dit artikel