nieuws

Bij Volker Wessels meer decentraal

bouwbreed Premium

Volker Wessels schrapt een aantal werkzaamheden op het hoofdkantoor in Amersfoort. Als gevolg daarvan komen vijftien van de zestig arbeidsplaatsen te vervallen.

Bouwconcern reorganiseert hoofdkantoor

De reorganisatie treft onder meer de afdelingen die zich bezighouden met personeelszaken, ict, inkoop, maatschappelijk verantwoord ondernemen, interne en externe communicatie, alsmede de Volker Wessels Academy. De financiële afdelingen blijven buiten schot, laat een woordvoerder van het concern weten.

De ingreep houdt verband met de “moeilijke omstandigheden” op de markten waar een deel van de bedrijven actief is. Net als alle andere grote bouwondernemingen ondervinden de Volker Wessels-bedrijven de slechte economische omstandigheden aan den lijve.

Besloten is om de decentrale aansturing binnen Volker Wessels “nog sterker” aan te zetten, met als doel de clusters van werkmaatschappijen en de samenwerking tussen hen te versterken.

Volgens de zegsman betekent dat dat de bouwbedrijven die onder Volker Wessels vallen, nog meer dan al het geval was verantwoordelijk worden voor zaken als inkoop, personeelsbeleid, communicatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). “Het wordt lager in de organisatie ingebed”, aldus de woordvoerder.

Vertrek

De reorganisatie treft ook Leen van Dijke, de stafmedewerker die verantwoordelijk was voor mvo, maar zich vooral ontpopte tot de netwerkman van Volker Wessels. In een breed verspreid bericht laat de voormalig voorman van de ChristenUnie weten dat hij zijn vertrek bij het bouwbedrijf betreurt. Ook meldt Van Dijke dat hij “de visie die achter de reorganisatie zit” niet deelt. Daar nader op ingaan wil hij niet. “Het heeft geen zin om daar lang bij stil te staan.”

Reageer op dit artikel