nieuws

Betere aanpak van huisjesmelkers

bouwbreed

Minister Blok (wonen en rijksdienst) wil de Woningwet aanpassen om malafide praktijken van huisjesmelkers beter te kunnen aanpakken. Zo kunnen gemeenten na de wetswijziging aan huiseigenaren een verhuurverbod opleggen of het beheer van een pand overnemen wanneer structureel sprake is van slecht onderhoud. Met deze voorstellen komt minister Blok tegemoet aan de wens van Rotterdam […]

Minister Blok (wonen en rijksdienst) wil de Woningwet aanpassen om malafide praktijken van huisjesmelkers beter te kunnen aanpakken. Zo kunnen gemeenten na de wetswijziging aan huiseigenaren een verhuurverbod opleggen of het beheer van een pand overnemen wanneer structureel sprake is van slecht onderhoud.

Met deze voorstellen komt minister Blok tegemoet aan de wens van Rotterdam en andere grote steden. Blok wil ook in de Woningwet opnemen dat gemeenten een bestuurlijke boete kunnen opleggen bij overtredingen van het Bouwbesluit, zoals overbewoning.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels