nieuws

Bestemmingsplan project Nieuw Mariënpark geschorst

bouwbreed

Het bestemmingsplan Nieuw Mariënpark in Leidschendam-Voorburg is geschorst. Dit is het gevolg van een uitspraak van de Raad van State, die eerder deze maand is gepubliceerd.

De gemeente heeft de grond mogelijk te goedkoop verkocht aan de woningcorporatie Vidomes en de Katholieke Stichting Mariënpark (KSM). Volgens omwonenden, die de zaak bij de Raad van State aanhangig maakten, heeft de gemeente niet zoals zij zelf beweert 1227 vierkante meter grond verkocht, maar 2100 vierkante meter. Daarmee zou de opbrengst van 298.670 euro veel te laag zijn.

De Raad van State stelt dat tot op heden de gemeente de beschuldiging niet heeft kunnen weerleggen. Een bodemprocedure moet nu duidelijkheid brengen.

Vidomes “betreurt” de uitspraak. De woningcorporatie vreest dat de bodemprocedure minimaal een vertraging van het project van tweeënhalve maand veroorzaakt. Het is volgens de corporatie ook mogelijk dat de uitspraak tot een definitieve vernietiging van het bestemmingsplan leidt.

Omwonenden van het geplande Nieuw Mariënpark hebben de zaak aanhangig gemaakt, omdat ze bezorgd zijn over een geplande woontoren. Bewoners vrezen forse schaduwhinder en mogelijk een kille wind.

Nieuw Mariënpark is een project van aannemer Waal uit Vlaardingen. Het plan bestaat uit dertig verzorgingsplaatsen voor psychogeriatrische bewoners, 27 zorgwoningen en twaalf verzorgingsplaatsen in een zorghotel. Daarnaast komen er 28 sociale huurwoningen, 41 huurwoningen in de vrije sector en 37 koopwoningen.

Reageer op dit artikel