nieuws

Bekisting voor moskee in Mekka

bouwbreed

Bekisting voor moskee in Mekka

Om meer moslims te kunnen ontvangen tijdens de jaarlijkse bedevaart wordt de grote moskee in Mekka fors uitgebreid. De plek waar de grootste religieuze samenkomsten ter wereld plaatsvinden, wordt voor bijna 16 miljard verspijkerd.

Rondom het uitgestrekte plein met in het midden de beroemde zwarte Ka’aba komen drie gebouwencomplexen waarvan de hoogste 97 meter de lucht in steekt. Ondergronds krijgen ze stuk voor stuk verschillende verdiepingen. De moskee zelf wordt met 100.000 vierkante meter vloeroppervlak uitgebreid tot 465.000 vierkante meter. Daarmee moet hij 1,2 miljoen pelgrims kunnen herbergen in plaats van de 800.000 nu.
De Italiaanse fabrikant Pilosio gaat de bekistingen leveren voor de drie gebouwen die in totaal zo’n 320.000 vierkante meter vloeroppervlak beslaan.

Reageer op dit artikel