nieuws

Beesel wil woonwijk op fabrieksterrein

bouwbreed

De gemeente Beesel heeft een voormalig fabrieksterrein in het kerkdorp Offenbeek gekocht om daar binnen acht jaar een nieuwe wijk voor wonen en werken te bouwen. De nieuwe wijk gaat Molenveld-Zuid heten en zal bestaan uit 150 koop- en huurwoningen in uiteenlopende prijsklassen, zowel grondgebonden als appartementen. Alle woningen en appartementen zijn levensloopbestendig. Daarnaast worden […]

De gemeente Beesel heeft een voormalig fabrieksterrein in het kerkdorp Offenbeek gekocht om daar binnen acht jaar een nieuwe wijk voor wonen en werken te bouwen. De nieuwe wijk gaat Molenveld-Zuid heten en zal bestaan uit 150 koop- en huurwoningen in uiteenlopende prijsklassen, zowel grondgebonden als appartementen.

Alle woningen en appartementen zijn levensloopbestendig. Daarnaast worden zestien woon-werklocaties gebouwd. Dit zijn woningen waaraan een bedrijfsruimte voor ondernemers is gekoppeld. In het midden van de woonwijk komt een groot park. De nieuwe wijk moet energieneutraal worden.

Nog dit jaar worden de fabriekspanden op het 6 hectare grote terrein gesloopt. Een haalbaarheidsonderzoek moet nog uitwijzen of een deel van het oude industriële fabriekspand behouden kan blijven. Molenveld-Zuid moet in 2020 worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel