nieuws

Ballast Nedam legt fundering windpark

bouwbreed

Ballast Nedam gaat 39 buispalen en overgangsstukken plaatsen voor het Duitse offshore windmolenpark Baltic 2. Dat heeft het bouwconcern gisteren bekendgemaakt. Welk bedrag met de opdracht is gemoeid, is niet naar buiten gebracht. Het windpark van het Duitse energiebedrijf EnBW komt zo’n 32 kilometer noordelijk van het eiland Rügen in het westelijke deel van de […]

Ballast Nedam gaat 39 buispalen en overgangsstukken plaatsen voor het Duitse offshore windmolenpark Baltic 2. Dat heeft het bouwconcern gisteren bekendgemaakt. Welk bedrag met de opdracht is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.

Het windpark van het Duitse energiebedrijf EnBW komt zo’n 32 kilometer noordelijk van het eiland Rügen in het westelijke deel van de Baltische zee en is opgebouwd uit tachtig turbines van 3,6 megawatt elk.

Ballast Nedam zal zijn hefschip Svanen inzetten voor het plaatsen van de fundering. De installatiewerkzaamheden vinden plaats in de tweede helft van dit jaar. Het schip heeft tot dusver bijna vierhonderd funderingen voor offshore windparken aangelegd.

Reageer op dit artikel