nieuws

Aangepast tracé Zuid-Hollandse Rijnlandroute

bouwbreed Premium

Het tracé van de Rijnlandroute is aangepast. Door de aanpassing van de nieuwe snelweg tussen de A4 en de A44, gaan minder woningen verloren.

De aanpassing zorgt er bovendien voor dat op het Bio Science Park in Leiden meer ruimte komt voor bedrijven en dat  de verkeersweg minder invloed heeft op het Groene Hart.  

Dat heeft Ingrid de Bondt, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland bekend gemaakt.  “In het algemeen hebben we dus goed nieuws te melden”, zei De Bondt. Niettemin wees ze er op dat voor  bewoners rondom het aan te leggen knooppunt Maaldrift  het aangepaste tracé weinig soelaas biedt.  Het buurtschap Tienhuizen verdwijnt door de aanleg van de route en het grootste deel van de woningen aan de Rijksstraatweg ter hoogte van Maaldrift zal worden gesloopt. 

Lees morgen meer in Cobouw

Reageer op dit artikel