nieuws

Aanbestedingswet maximaal twee jaar houdbaar

bouwbreed

Aanbestedingswet maximaal twee jaar houdbaar

De nieuwe Aanbestedingswet is slechts beperkt en gaat binnen twee jaar op de schop door de nieuwe Europese regels die in de maak zijn.

“Daarbij hoort een discussie over de benadering van het mkb”, bepleit inkoopproffessor Jan Telgen van de Universiteit Twente. Tijdens het grote Aanbestedingscongres van het Instituut van Bouwrecht bepleit hij een nieuwe discussie over de toegankelijkheid van opdrachten in relatie tot het midden- en kleinbedrijf. “Wij hebben acht jaar gesteggeld over de nieuwe Aanbestedingswet en die zal na 1 april ongeveer twee jaar gaan gelden. De focus en energie gaat nu naar vertaling van de nieuwe Europese regels waar we naar verwachting daarna tien jaar mee uit de voeten moeten.”

Reageer op dit artikel