nieuws

Waterzuivering

bouwbreed

Garmerwolde – Op 8 meter hoogte monteren medewerkers van Friamco uit het Friese Winsum roestvaststalen installaties voor de waterzuivering in het Groningse Garmerwolde. Ze werken in twee betonnen tanks, die de uitbreiding van de rioolwaterzuiveringsinstallatie vormen. Het betreft de grootste zuiveringsinstallatie ter wereld die met de zogeheten Nerada-techniek werkt. Ingenieursbureau DHV heeft samen met een […]

Garmerwolde – Op 8 meter hoogte monteren medewerkers van Friamco uit het Friese Winsum roestvaststalen installaties voor de waterzuivering in het Groningse Garmerwolde. Ze werken in twee betonnen tanks, die de uitbreiding van de rioolwaterzuiveringsinstallatie vormen. Het betreft de grootste zuiveringsinstallatie ter wereld die met de zogeheten Nerada-techniek werkt. Ingenieursbureau DHV heeft samen met een aantal partners jarenlang aan de vervolmaking ervan gewerkt. De nieuwe manier van zuiveren van afvalwater gebeurt straks op biologische wijze met bacteriën. Straks zuivert Noorderzijlvest jaarlijks 27 miljoen kubieke meter rioolwater uit de gemeenten Groningen, Loppersum en Ten Boer. Noorderzijlvest investeert in totaal 23 miljoen euro. Aannemerscombinatie GMB Civiel BV-Imtech Infra BV werkt sinds mei 2012 aan het project dat zij eind 2014 hoopt op te leveren. Ingenieursbureau Witteveen+Bos maakte het integrale ontwerp voor de totale installatie.

Foto en tekst: Noordoost/Alex J. de Haan

Reageer op dit artikel