nieuws

Volvo maakt truckbesturing ‘kinderspel’

bouwbreed Premium

Volvo maakt truckbesturing ‘kinderspel’

Een paar maanden na de introductie van de nieuwe FH-serie komt Volvo Trucks opnieuw met een technische innovatie van wereldformaat. Die zal ongetwijfeld op de komende Bauma een prominente rol gaan spelen.

Volvo Dynamic Steering combineert conventionele hydraulische stuurkracht met een elektronisch aangestuurde elektromotor die is gemonteerd op de stuurinrichting. Hierdoor kan bij lage snelheden ook een zwaarbeladen truck eenvoudig met één vinger worden bestuurd.

Volvo noemt Dynamic Steering „de oplossing voor overbelasting, wat veelvuldig voorkomt bij chauffeurs op zware transporten. Uit officiële cijfers van de Zweedse arbeidsinspectie blijkt dat truckchauffeurs oververtegenwoordigd zijn in statistieken voor beroepsmatige aandoeningen.“Elektronisch aangestuurde elektromotor

Een elektronisch aangestuurde elektromotor, die op het stuurhuis is gemonteerd, is de grote technologische innovatie van Volvo Dynamic Steering. De elektromotor, die samenwerkt met de hydraulische stuurbekrachtiging van de truck, heeft een maximaal koppel van 25 Nm en wordt duizenden keren per seconde aangestuurd door de elektronische regeleenheid. Het resultaat is precisiesturing, waardoor de werkomgeving van de chauffeur veiliger, comfortabeler en prettiger wordt, aldus Volvo Trucks.

Meer info: www.volvotrucks.nl.

Een uitgebreidere bespreking van deze innovatie is te lezen in de volgende editie van de Materieelkrant.

Reageer op dit artikel