nieuws

Voeg tien jaar vrij van witte aanslag

bouwbreed

Voeg tien jaar vrij van witte aanslag

Bruil beton & mix heeft een mortel ontwikkeld die gegarandeerd tien jaar vrij blijft van witte uitslag. Deze uitbloei, die zich ook op baksteen kan ontwikkelen, is een grote ergernis van architect en opdrachtgever.

Geregeld wordt een mooi bouwwerk ontsierd door de witte uitslag op de gemetselde gevel. Dit leidt vaak tot gesteggel en claims achteraf. Uitbloei ontstaat doordat zouten, kristallen, of oplosbare mineralen – in de praktijk gaat het meestal om kalk of sulfaat – door vochttransport uit de baksteen of de mortel naar de oppervlakte komen. Dit kan direct na oplevering gebeuren, of een half jaar later.

Hoofd verkoop en marketing Jimme Akkerman geeft het geheim van de smid niet vrij, maar verzekert dat het bedrijf “de beste ingrediënten die er te vinden zijn” bij elkaar heeft gevoegd om dit resultaat te verkrijgen.

Bruil beton & mix toont de mortel op de Bouwbeurs in Hal 1, stand D044

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over de mortel van Bruil beton & mix

Reageer op dit artikel