nieuws

Vestia verkoopt studentenhuizen

bouwbreed Premium

Woningcorporatie Vestia verkoopt bijna 900 studentenwoningen in Den Haag aan de studentenhuisvester Duwo.

Het gaat om 876 kamers en eenkamerwoningen in het centrum van Den Haag en bij de Haagse onderwijsinstellingen. De Raden van Commissarissen van beide organisaties en externe toezichthouders moeten de transactie nog goedkeuren.

Vestia verkocht onlangs ook 1422 studentenwoningen in Rotterdam aan Stichting Studenten Huisvesting. In de tweede helft van 2012 wist Vestia al 700 bestaande woningen te verkopen aan zittende bewoners.

De corporatie moet in de komende tien jaar bijna 1600 woningen per jaar verkopen om zich financieel te verbeteren na het derivaten-echec vorig jaar. In totaal bezit de corporatie ongeveer 90.000 woningen. Duwo beheert en verhuurt al 2000 eenheden in Den Haag en verwacht daar dit jaar nog eens 750 nu in aanbouw zijnde studentenwoningen aan toe te voegen.

Reageer op dit artikel