nieuws

‘Verkeersruit om Eindhoven blijft in begroting’

bouwbreed Premium

De ruit van verkeerswegen rond Eindhoven en Helmond wordt niet geschrapt uit de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Dat stelt burgemeester Elly Blanksma van Helmond in een interview met het Eindhovens Dagblad.

De burgemeester zegt een persoonlijke toezegging te hebben gekregen van minister Schultz.

De ruit rondom Eindhoven bestaat uit het opwaarderen (verbreden) van de huidige N279 tussen Veghel en Asten en de aanleg van een nieuwe, regionale Oost-Westverbinding tussen knooppunt Ekkersrijt, aan de noordoostkant van Eindhoven, en de gemeente Laarbeek. Uitgangspunt is een nieuwe weg met twee x twee rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen.

De maatregelen moeten bedrijven in de gemeenten Eindhoven en Helmond beter bereikbaar maken. Daarnaast vermindert het de verkeersoverlast van bewoners van Eindhoven-Oost, Helmond, Veghel en de dorpen in de omgeving doordat de verkeersstromen worden aangepakt.

Reageer op dit artikel