nieuws

‘Veilige montage is verplichte stand der techniek’

bouwbreed

‘Veilige montage is verplichte stand der techniek’

Fabrikanten van rolsteigers hebben methoden ontwikkeld om leuningen aan te brengen voordat de vloeren worden geplaatst.

De Inspectie SZW beschouwt de methoden als (verplichte) stand der techniek, maar neemt een overgangstermijn in acht. “Een rolsteiger wordt vaak door een niet-steigerbouwer geplaatst”, zegt Frank Klessens, voorzitter van de Vereniging van steiger-, hoogwerk- en betonbekistingsbedrijven (VSB). “Dat moet wel veilig gebeuren. De wet is redelijk vaag over de manier waarop. Onnodige risico’s moeten worden vermeden. Het komt veel voor dat vloeren van rolsteigers worden betreden voordat valbeveiliging is aangebracht. Leden van de VSB hebben met de Inspectie SZW afgesproken naar oplossingen te zoeken. Zij hebben de inspanningsverplichting op zich genomen om de resultaten op de Bouwbeurs te vertonen”, aldus Klessens.

Reageer op dit artikel