nieuws

Vakbond boos over plannen reorganisatie Prins Dokkum

bouwbreed Premium

Vakbond boos over plannen reorganisatie Prins Dokkum

Vakbond CNV Vakmensen is woedend over de aangekondigde reorganisatie bij geleiderailproducent Prins Dokkum. Volgens bestuurder Frans Strolenberg hebben de plannen van moederbedrijf Saferoad meer weg van een bedrijfssluiting.

De productielocatie in Dokkum zal op 30 juni sluiten. “De stalen verkeersveiligheidssystemen die het bedrijf levert worden voortaan in Polen en Duitsland gemaakt”, aldus vakbondsbestuurder Strolenberg. “Dokkum wordt het verkooppunt voor de Benelux. Met drie verkopers en een directeur.” Door de ingreep verliezen zo’n veertig van de 43 werknemers hun baan, vreest de vakbond.

De directie van Prins Dokkum was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw.

 

Reageer op dit artikel