nieuws

Staalconcern Aperam ziet verlies oplopen

bouwbreed Premium

Staalconcern Aperam ziet verlies oplopen

Staalbedrijf Aperam heeft het verlies het afgelopen jaar verder zien oplopen.

De omzet van de producent van roestvast staal daalde van circa 4678 miljard euro (6,345 miljard dollar) in 2011 naar zo’n 3,9 miljard euro (5,261 miljard dollar) een jaar later. Het bedrijfsresultaat zakte weg van circa 263 naar 158 miljoen euro en onder de streep restte een verlies van circa 80 miljoen dollar, bijna een verdubbeling ten opzichte van 2011.

Aperam heeft fabrieken in Frankrijk, België en Brazilië. Als gevolg van de slechte markt voor roestvast staal en de bestaande overcapaciteit werd het bedrijf in 2011 losgesneden van Arcelor Mittal. Het bedrijf verwacht dat de operationele winst in het eerste kwartaal van 2013 iets hoger uitkomt dan in de laatste drie maanden van 2012.

Reageer op dit artikel