nieuws

Schikking over toneeltoren Hoorn

bouwbreed

Schikking over toneeltoren Hoorn

De curator van de failliete bouwer Heddes en de gemeente Hoorn hebben een schikking getroffen in de zaak rond de toneeltoren van schouwburg Het Park.

Afgesproken is dat Hoorn 4,6 miljoen euro ontvangt uit de boedel van Heddes. Curator Alfons Dunselman laat op zijn beurt een claim van 3,4 miljoen op de gemeente vervallen. Verdere juridische procedures zullen bovendien niet meer worden gevoerd.

De toneeltoren stortte begin 2001 in. Op dat moment waren de bouwwerkzaamheden nog in volle gang. De gemeente stelde Heddes aansprakelijk voor de schade, die begroot werd op 10 miljoen. Omdat de bouwer weigerde extra veiligheidsmaatregelen te treffen, schakelde Hoorn destijds een andere aannemer in om het project af te maken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels