nieuws

PvdA wil regels voor spoorbouwers

bouwbreed Premium

De PvdA wil dat minister Asscher ingrijpt op de spoormarkt. Aanleiding zijn zorgen van FNV Bondgenoten. De politieke partij stelt voor om de ‘winnende’ spoorbouwer verplicht werknemers te laten overnemen van de aannemer die een onderhoudscontract verliest. De PvdA refereert ook aan een brandbrief van FNV Bondgenoten uit 2011. Daarin wordt gesteld dat er spoorwerkers […]

De PvdA wil dat minister Asscher ingrijpt op de spoormarkt. Aanleiding zijn zorgen van FNV Bondgenoten. De politieke partij stelt voor om de ‘winnende’ spoorbouwer verplicht werknemers te laten overnemen van de aannemer die een onderhoudscontract verliest.

De PvdA refereert ook aan een brandbrief van FNV Bondgenoten uit 2011. Daarin wordt gesteld dat er spoorwerkers zijn die de Nederlandse taal niet beheersen. De PvdA vraagt zich af welke maatregelen de minister nam om dat probleem te verhelpen.

Reageer op dit artikel