nieuws

ProRail maakte geen fouten bij heraanbesteding

bouwbreed Premium

ProRail hoeft het onderhoudsgebied Eemland niet voor de derde keer aan te besteden.

Dat heeft de rechtbank van Utrecht gisteren bepaald. Marktleider Strukton Rail spande de rechtszaak aan. De spoorbouwer claimde dat ProRail onjuist gehandeld zou hebben bij de aanbesteding van het prestatiegerichte onderhoudscontract (pgo) Eemland. ProRail zou bij de gunning uitsluitend gekeken hebben naar de laagste prijs, ondanks nieuwe afspraken. De rechtbank acht dat niet bewezen. “ProRail heeft voldoende aannemelijk gemaakt dat hij in deze aanbestedingsprocedure in overeenstemming heeft gehandeld met zijn intentie om uitsluitend commercieel haalbare inschrijvingen te accepteren”, valt te lezen in het vonnis.

ProRail is blij met de uitslag. “We zien deze uitspraak als een steun in onze rug voor deze manier van aanbesteden van onderhoudswerk aan het spoor. We geloven dat prestatiegericht onderhoud ook in het onderhoudsgebied Eemland zijn vruchten gaat afwerpen.”

“Diederik Schonebaum, directeur van Strukton Rail, verklaarde in Cobouw vorige week al dat hij niet rekende op een overwinning. Hij hoopte dat ProRail de uitspraak terzijde zou leggen. ProRail is dat niet van plan. Dat betekent dat AssetRail de opdracht krijgt.

Reageer op dit artikel