nieuws

Overname van BVR lijkt kwestie van tijd

bouwbreed

De kans dat BVR alsnog wordt overgenomen, is aanzienlijk. Een groot aantal geïnteresseerde partijen heeft zich inmiddels gemeld voor de noodlijdende bouwer uit Roosendaal.

Bewindvoerder in gesprek met diverse geïnteresseerden

Dat laat bewindvoerder Hans Alberts weten. Volgens hem vinden momenteel gesprekken plaats met meerdere bedrijven.

Om “afkalving van projecten” te voorkomen, is er veel aan gelegen om op de kortst mogelijke termijn tot overeenstemming te komen, benadrukt Alberts. “Een overname dient bij voorkeur zo snel mogelijk plaats te vinden.”

Niet uit te sluiten valt dat vandaag of morgen een nieuwe eigenaar van BVR kan worden gepresenteerd. Inzet bij de overname van het bouwconcern is behoud van zoveel mogelijk werkgelegenheid.

BVR moest vorige week dinsdag uitstel van betaling aanvragen. De Brabantse bouwer is in financiële problemen gekomen als gevolg van teruglopende omzetten en een stagnerende verkoop van eigen ontwikkelprojecten. Toen banken niet langer bereid waren om bij te springen, raakte de onderneming in acute geldnood.

Tot een dag voor de surseance onderhandelde de directie van BVR nog met een “strategische partner” over een mogelijke overname. Dat een akkoord uiteindelijk uitbleef, betekent volgens Alberts niet dat het betreffende bedrijf definitief is afgehaakt. “Ook met deze partij wordt momenteel gesproken”, aldus de bewindvoerder.

Of het om Hurks gaat, is onduidelijk. Bestuursvoorzitter Geert Hurks van de Eindhovense bouwgroep gaf dit weekeinde in deze krant toe dat hij met de directie van BVR gesproken heeft over een overname. Hij gaf daarbij echter ook aan geen interesse meer te hebben omdat de werkgebieden van beide bouwbedrijven te veel met elkaar overlappen.

Oplossing

Een overname lijkt overigens de enige optie voor BVR. Alberts ziet althans geen andere oplossing “waarbij een deel van de werkgelegenheid behouden kan worden”. De Brabantse aannemer heeft 170 medewerkers op de loonlijst staan.

BVR was in 2011 goed voor een omzet van 99 miljoen euro. Daarbij werd een nettowinst behaald van 2,5 miljoen. Voor 2013 heeft het bedrijf voor 60 miljoen aan werk in portefeuille.

Reageer op dit artikel